家ではカレーを作らないのよ I don’t cook curry and rice at home.

SPONSORED LINK

「明けましておめでとう!」って言ったのがほんの少し前のような気がするのに、今年も残すところ後一日ね。毎年毎年加速度的に時が走り去って行く気がするわ。今年を振り返ってみたら、特に大きな出来事がなく、平凡な年だったと思うの。でも平凡に暮らせたことって、ある意味、幸せなことじゃないかしら。感謝、感謝!来年も幸せな年でありますように!

f:id:xxakkiexx:20191230220420j:plain

新しい家族の通称ルゥちゃんよ。やんちゃだけど可愛いのよ。

最近、カレーライスは、家では作らず、外食やスーパーで済ますことが多いのよ。何故って?その理由は次の五つかな:

①食材買い出しの手間、②野菜を切る手間(特に玉ねぎ)と調理の手間、③お米洗いとお米炊きの手間、④食器準備の手間、⑤片付けの手間がかかり、それに、金額的には知れてるけど、光熱費もかかるわね。

カレー店やスーパーのを食べると、そのような手間は何もなく、とても楽に食事できるのよね。だから、少々お金がかかっても、カレーライスだけはそのようなアクションをとっているのよ。カレーを外食で食べるのは、何もカレー屋さんの回し者だからではないのよ。カレー好きだけど面倒なことが嫌いな私にとって、カレー屋さんで食べるのがベストなの。

ではまた来年!良いお年をお迎えください。アッキー♡♡

Gist of my comment: 

I don’t cook curry and rice at home for the following reasons: 

To save the time and labor for getting ingredients, cutting and cooking vegetables, washing and cooking rice, preparing dishes, and washing up stained dishes.   

It is easy and comfortable to eat curry and rice in a curry shop or get one at a supermarket.  Please don’t understand that I am a saleswoman of a curry shop.  I just want to avoid spending much time before getting the pleasure of eating curry and rice--one of my favorite foods. 

Thank you for visiting my blog this year, wishing you a Happy New Year! 

Sincerely, Akkie♡♡